Jdi na obsah Jdi na menu
 

 



2015 O Domašovskou růži

7. 4. 2015

O Domašovskou růži

Letos se mi poprvé naskytla příležitost otestovat práci se svým koníkem Merlinem pod “stresem” zvaným soutěž. Slovíčko stres je v uvozovkách záměrně, jelikož soutěž o Domašovskou růži se nesla ve velmi přátelském duchu a nervozita byla rychle zapomenuta. 
V jezdeckém areálu sdružení Hobit nás přivítalo nad očekávání pěkné počasí a sluníčkem povzbuzené koňské, i lidské, osazenstvo závodiště. Po snaze o nablýskaní svých svěřenců jsme byli mi účastníci snad chlupatější něž naši koně, nicméně všichni připraveni k akci. 
 

Po nalezení velikonočního čokoládového zajíčka jsme mohli začít 

Dopolední část závodů sestávala v překonání postupně deseti rozličných úkolů s koníkem na ruce (vyslání na kopeček a odvolání zpět, různé obtížnosti slalomu mezi kuželi, ovládání koníka z pozice vsedě apod.). Hodnocena byla přesnost a šetrnost ke zvířecímu spolupracovníkovi. V případě potíží byla vždy po ruce hlavní organizátorka Jitka aby poradila co a jak což se hodilo jak dospělým, tak dětským účastníků. 
 

Odpoledne odstartovala hlavní soutěž. Ta už byla hodnocená i časově a sestávala ze sedmi překážek vybraných z těch, které jsme měli možnost procvičit dopoledne. Pořadí bylo dáno losem a díky tom, že jsem vytáhla číslo jedna naskytla se mi možnost nerušeně pozorovat výkony všech závodníků co vyráželi po nás. Podívaná to byla akční, jelikož koníci povzbuzeni jarním počasím a hlukem z obecenstva byli plni energie. Po předešlém dvou denním semináři práce ze země však všichni dokončili trasu v pořádku.

 
Celá akce byla završena předávkou cen kde nikdo nezůstal bez odměny. Ocenění by však měl dostat především organizátorský tým za zprostředkování krásného dne plného zážitků na které se budeme těšit zase příští rok.
 
 
 
Markéta
 

Náhledy fotografií ze složky 2015 o Domašovskou růži

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář